- Sök billigaste och bästa hotellpriserna i Thailand hos alla ledande resesajter!
Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Ayutthaya

Många pratar om sina Thailandsresor som en enda lång historia av strandbesök och drinkar men du kanske vill ha ut mer av din semester. I så fall kan du alltid passa på att leta efter ett billigt hotell i Ayutthaya. Denna stad är ett världsnaturarv vilket betyder att man anser att det är väldigt viktigt att bevara Ayutthaya för kommande generationer. Staden har funnits på Unescos världsarvslista sedan 1991.

Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Stadens storhetstid sträckte sig från mitten av 1300talet till slutet av 1700talet. Under dessa år så hann inte mindre än 33 kungar regera och de flesta av dem bidrog till att göra staden till den kulturella skatt som den är idag. När staden grundades i mitten av 1300talet av Kung U-Thong så blev den nästan direkt ett centrum för politik, kultur och handel.

Även om du inte bestämmer dig för att hitta ett billigt boende i Ayutthaya och istället befinner dig i huvudstaden Bangkok så behöver inte det betyda att du inte ska ha chansen att besöka denna spännande stad. Det är väldigt enkelt att ta sig mellan Bangkok och Ayutthaya eftersom det bara är åtta mil mellan städerna. Därför är en dagstur till Ayutthaya ett perfekt alternativ om du befinner dig i Bangkok.

Vare sig du bestämmer dig för att bo eller bara besöka Ayutthaya så är ett besök till den liggande Buddha verkligen rekommenderat. När man besöker Ayutthaya så är en flodtur också ett väldigt populärt val. När du ser parkerna och stadsruinerna från vattnet så ser du helt enkelt denna historiska plats ifrån ett annat perspektiv och du kan komma att uppskatta staden mer.

Om du har blivit trött på att färdas på floden så kan du alltid gå i land för att besöka templet Wat Phra Si Rattana Mahathat, också bara kallat Wat Yai av lokalbefolkningen. Detta är ett tempel som byggdes av Kung Lithai bara några år efter att Ayutthaya grundades vilket gör det till ett av de äldsta templen i området.

Buddhas ansikte i ett träd i Ayutthaya Den liggande Buddha statyn i Ayutthaya i Thailand Wat Phra Sri Rattana Mahatat templet i Ayutthaya