- Sök billigaste och bästa hotellpriserna i Thailand hos alla ledande resesajter!
Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Chiang Rai

När du planerar din resa till Thailand så kan det ibland vara svårt att se bortom vita sandstränder och klarblåa vatten. Men självklart så har landet betydligt mer att erbjuda än stränder. Om du vill åka till Thailand så kan du alltid välja att åka till Chiang Rai. Denna provins ligger i norra Thailand och gränsar till både Laos och Myanmar, det som tidigare kallades för Burma.

Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Det bor runt 62 000 människor i Chiang Rai och det finns ganska många människor från Thailands bergsstammar som till exempel Karen, Akha och Lisu. Även om Chiang Rai är en relativt liten provins i Thailand så drar den till sig ganska många turister då det brukar ligga på runt 20 000. Om du bestämmer dig för att bli en av dessa turister så kan du med hjälp av vår hemsida väldigt enkelt hitta ett billigt hotell i Chiang Rai.

Men varför ska du egentligen välja att bo här? Vad kan du göra på din semester om du väljer Chiang Rai framför en annan thailändsk stad? Här har du till exempel chansen att besöka templet Wat Rong Khun, även kallat White Temple. Detta är ett modernt tempel som verkligen har en annorlunda stil i jämförelse med alla de äldre tempel som du kan hitta i Thailand. Wat Rong Khun öppnades för besökare 1997 och det kostar ingenting att gå in.

Förutom att besöka flera kända tempel så kan du såklart också passa på att njuta av Chiang Rais häftiga natur. Om du bestämmer dig för att boka hotell Chiang Rai så är det väldigt synd om du inte åker till Khun Chae National Park. Nationalparken är inte mindre än 270 kvadratkilometer och från en av platsens högsta punkter, Doi Mot, som sträcker sig nästan två kilometer ovan havet så kan du se både Chiang Rai och grannstaden Chiang Mai. I Khun Chae National Park så kan du också passa på att ta dig fram till någon av parkens vattenfall. Du kan till exempel besöka Mae Tho som är 40 meter högt eller Khun Chae, vattenfallet som parken är namngett efter.

Wat Rong Khun i Chiang Rai, Thailand Bild på te odlingar i Chiang Rai Prisjämför hotell i Thailand