- Sök billigaste och bästa hotellpriserna i Thailand hos alla ledande resesajter!
Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Nan

Vill du uppleva en semester i Thailand som bjuder på lite mer än strand och bad? På vår hemsida så kommer du att hitta information om de mest kända strandorterna och öarna i Thailand men du kommer också att kunna läsa mer om Thailands mindre kända och historiska städer som turisterna ofta kan gå miste om. Du kan till exempel välja att boka ett hotell i Nan, en stad i norra Thailand. Nan ligger i provinsen med samma namn och det smartaste valet är att åka till Nan någon gång mellan november och mars för att ta del av det bästa vädret och slippa monsunperioden.

Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

När du bestämmer dig för att hitta ett billigt boende Nan så kommer du att kunna ta del utav en drös av sevärdheter. Du kan till exempel besöka Nan National Museum som byggdes 1903. Den lät byggas av den sista Lord of Nan för att ersätta hans tidigare hem. Byggnaden blev inte ett museum förrän 1973 och eftersom Nan National Museum har genomgått flera renovationer så är det idag ett av Thailands mest moderna museum. Här kan du bland annat lära dig mer om de olika folkgrupper som bor i provinsen, historien bakom staden Nan, se unika Buddha avbildningar och mycket mer. När du är i Nan så är det också en smart idé att besöka King of Nan’s Teak House som man byggde 1866 med gylleneteak.

Besöker du Nan och letar efter en ordentlig utflykt så kan du alltid välja att åka till Doi Phu Kha National Park. Detta är den största nationalparken i norra Thailand och här kan du hitta två olika floder och flera grottor. Här kan du också hitta utrotningshotadväxter som till exempel Chompoo Phu Kha, ett träd med rosa blommor som parken är döpt efter. I parken så kan du också hitta Acer wilsonii och Caryota gigas, två växter som också bara går att hitta i denna nationalpark. Doi Phu Kha National Park öppnade 1999.

Buddha i nan, Thailand En floddal belägen i Nan i Thailand Hotell Nan, Thailand