- Sök billigaste och bästa hotellpriserna i Thailand hos alla ledande resesajter!
Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Bangkok

Funderar du på att besöka Thailand så vore det dumt att inte planera in en vistelse till landets huvudstad Bangkok. Med hjälp av vår hemsida så kommer du att hitta billiga hotell i Bangkok men självklart så kommer du också att lära dig mer om staden och vad du egentligen kan hitta på där.

Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Bestämmer du dig för att boka hotell Bangkok så kan du alltid försöka passa på att åka dit i januari eftersom detta är Bangkoks torraste månad. Men såklart så behöver du inte resa dit i januari utan det går lika bra att flyga dit mellan december och mars då det fortfarande är varmt och inte så stor chans för regn.

Bangkok är en riktig storstad med ordentligt liv och 2010 så bodde det 8,3 miljoner människor där. Men om man ska räkna in alla provinser som ingår i huvudstaden, nämligen Samut Prakan, Nonthaburi, Samut Sakhon, Pathum Thain och Nakhon Pathom, så bodde det nästan 15 miljoner människor i Bangkok 2010. Huvudstaden ligger vid floden Chao Phrayas strand som i sin tur ligger fyra mil norr om Thailandsviken, som även kallas Siambukten eller Thailandsbukten.

När du besöker Thailands huvudstad så finns det såklart väldigt mycket att hitta på. Du kan till exempel besöka Pak Klong Talad som är en blomstermarknad du hittar nära Memorial Bridge. Här kommer du att hitta och dofta blommor som du aldrig tidigare har sett och Pak Klong Talad har faktiskt öppet dygnet runt. I Bangkok så kan du också gå till Chatuchak Weekend Market som bjuder dig på inte mindre än 8 000 butiker och stånd. Detta är en marknad i en klass för sig där du kan fynda väldigt lite för en billig peng.

I Bangkok så finns det självklart många olika sevärdheter som Suan Pakkad Palatset och Wat Pho som är Bangkoks största och äldsta tempel. Detta tempel byggdes till och med innan Bangkok blev Thailands huvudstad. I Wat Pho så kommer du att hitta mer än tusen statyer och bilder av Buddha. I detta tempel så finns också den största Buddha statyn som är 46 meter hög.

Prisjämför hotell i Bangkok, Thailand Grand Palce i Bangkok Gatubild från bangkok i Thailand