- Sök billigaste och bästa hotellpriserna i Thailand hos alla ledande resesajter!
Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Koh Tapu

Det är aldrig enkelt att hitta ett semesterparadis som kommer att passa just dig och dina behov. Men om du har bestämt dig för att åka till Thailand så har du i alla fall kommit en bit på vägen. Självklart så är Thailand ett väldigt stort land och för att du ska hitta just den ö eller stad som du vill besöka så kan du på vår hemsida hitta mer information om de kända, och de inte så välbekanta, platserna i detta semesterparadis. Om du bestämmer dig för att besöka Thailand och se vad landet har att erbjuda så kan du alltid besöka Koh Tapu.

Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Koh Tapu är en ö som är en del utav Khao Phing Kan som ligger i Phang Nga Bay nordöst om Phuket. Här regnar det mest under monsunperioden i maj fram till oktober så ett besök mellan november och april är bäst för dig som vill undkomma regnet. Förr så var detta en väldigt öde plats som inte fick många besökare. Sedan bestämde man sig för att spela in en James Bond film, Mannen med den gyllene pistolen, på ön och sedan dess så har Koh Tapu blivit känd som James Bond Island. Efter att filmen hade premiär 1974 så blev det allt vanligare att besöka Koh Tapu och nu för tiden så är detta en väldigt populär sevärdhet. Koh Tapu har till och med blivit en av de mest fotograferade platserna i hela Thailand och det är ofta vanligt att man ser den 20 meter höga kalkstensön på vykort.

För att besöka Koh Tapu så behöver du hyra en longtail båt eller boka in en dagsutflykt. Men om du vill utmana dig själv på semestern så kan du alltid hyra en kanot och ge dig ut på vattnet. Det närmaste staden på fastlandet är Phang Nga och du kommer även hitta hotell och restauranger på större öar som också tillhör Ao Phang-nga National Park.

Hotell Koh Tapu James Bond Island, Thailand Stranden på Koh Tapu i Thailand