- Sök billigaste och bästa hotellpriserna i Thailand hos alla ledande resesajter!
Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Södra Thailand

Om du känner för att planera en så lyckad semester som möjligt så kan du alltid välja att besöka Thailand. Detta är ett land som har något att erbjuda de flesta och om du väljer rätt plats att besöka i Thailand så är chansen väldigt liten att du faktiskt blir missnöjd. Om du har bestämt dig för att boka in en semester i Thailand så kan vår hemsida hjälpa dig att hitta olika hotell och faktiskt hjälpa dig att bestämma dig för var i Thailand som du kommer att trivas bäst. Om du verkligen vill ta en semester som kommer låta dig uppleva precis allting i strandväg så ska du satsa på att boka hotell i södra Thailand.

Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Detta är den del utav Thailand som är mest populär ibland utlandsturister just eftersom det är här som du hittar de flesta kritvita stränder med turkost hav. I södra Thailand så kommer du också att hitta den Thailändskabukten som är otroligt vacker och även vad man brukar kalla den Thailändskaskärgården med flera paradisöar ligger också i södra delen av Thailand.

Men om du ska boka en resa till denna del av Thailand så är det såklart viktigt att du har koll på hur vädret ser ut där olika delar av året. Även om man aldrig kan prata om varmt eller kallt väder i Thailand så finns det ändå några månader som anses vara bättre än andra. På södra Thailands ostkust, där du bland annat hittar ön Koh Samui, så har du två olika årstider. En kallas för värmeperioden och sträcker sig från januari till april. Då ligger nederbörden bara på omkring 40 mm och temperaturen på mellan 21 och 32 grader. Under regnperioden mellan maj och december så ligger nederbörden på runt 200 mm och temperaturen förväntas vara omkring 24 upp till 31 grader.

På Thailands södra västkust, med välkända Phuket, så är årstiderna relativt lika med några få skillnader. Temperaturerna är väldigt snarlika, men på västkusten på stäcker sig värmeperioden ifrån november till maj och regnperioden är mellan juni och oktober. Så om du planerar att besöka södra Thailands västkust så är det bäst att åka till någon gång mellan november och maj, men om du vill till ostkusten så är ett besök mellan januari och april bättre.

Hotell Södra Thailand Longtail båt någonstans i Södra Thailand Vy över Phuket i Södra Thailand