- Sök billigaste och bästa hotellpriserna i Thailand hos alla ledande resesajter!
Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

Norra Thailand

Känner du för att planer en resa till Thailand som inte handlar om kritvita stränder? Vill du istället kunna utforska städer med en rik och spännande historia och uppleva en thailändsk kultur som man ofta missar på turistorterna? I så fall har du hittat helt rätt för med hjälp av vår hemsida så kommer det bli hur enkelt som helst för dig att hitta ett billigt hotell i norra Thailand. Hit åker folk för att komma undan det turistpackade södra Thailand och istället njuta av allt det andra som landet har att erbjuda. Här så kan du till exempel uppleva de storslagna berglandskapen och även besöka flera gamla bergsstammar för att lära dig mer om den thailändska historien.

Jämför hotellpriser från alla populära resesajter

När du bestämmer dig för att besöka norra delen utav Thailand så borde du också ta reda på hur vädret kommer att se ut under året innan du väljer när du vill åka. I norra Thailand så har man den svala perioden mellan oktober och februari. Då ligger medeltemperaturen på mellan 21 och 34 grader och nederbörden är bara på omkring 30 mm. Mellan mars och juni så kommer värmeperioden med något högre temperaturer och nederbörden ligger då på runt 69 mm. Under regnperioden mellan juli och september så ligger temperturen på mellan 23 och 31 graden och nederbörden är på omkring 218 mm. När du planerar att åka till Thailand så är det därför bäst att satsa på att åka någon gång under den svala perioden mellan oktober och februari. Men även om det är varmt på dagarna så kan det ibland behövas varmare kläder på kvällarna i norra Thailand.

I norra delen av Thailand så kan det blir svårare för dig att göra dig förstådd på engelska så det kan vara en smart idé om du lär dig några enkla och användbara thailändska fraser innan du ger dig av. När du väljer att åka till norra Thailand så kan du alltid välja några av de mest kända turistmålen bland annat Chiang Mai och Chiang Rai men du kan också välja att besöka en mindre stad som Pai På vår hemsida så kan du såklart läsa mer om dessa platser.

Hotell Norra Thailand Nudlar med kött, Norra Thailand Tmplet Wat Phrathat Doi Kongmu i Norra Thailand Utsikt öve Mae Hong Son